Interieurarchitect

Binnenhuisarchitect of architect

Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurontwerper? Een aantal dingen heeft de verwarring tussen hen de afgelopen jaren versmolten, waaronder de ontwikkeling van cursussen architectonisch ontwerp.

Veel interieurontwerpers die ervoor hebben gekozen zich te specialiseren in een meer technische of architecturale kant van het vak, zijn minder bezig geweest met de esthetische kant van decoreren dan hun voorgangers. Dit heeft een gat in het ontwerpveld gecreëerd waardoor veel mensen in de war zijn geraakt over hoe ze zichzelf zouden moeten noemen. Maar wat betekent het precies om interieurontwerper te zijn en waarom zou je dat moeten zijn?

Binnenhuisarchitect zijn is voor veel mensen niet veel anders dan binnenhuisarchitect; het belangrijkste verschil is dat de nadruk ligt op de technische aspecten. Interieurarchitecten houden rekening met een uitgebreid niveau van opleiding, studie en ervaring voordat ze plannen, ontwerpen en materialen voor elk type gebouw ontwikkelen.

Interieurarchitecten daarentegen worden vaak ingehuurd door interieurarchitecten en worden dan hun eigen baas. Als zodanig zullen ze waarschijnlijk nauw samenwerken met de architect in hun pogingen om een ​​architectonisch aantrekkelijk gebouw tot leven te brengen. Binnenhuisarchitecten werken doorgaans ook nauw samen met bouwprofessionals om ervoor te zorgen dat het hele bouwproces zo efficiënt mogelijk verloopt.

Terwijl interieurarchitecten zich voornamelijk bezighouden met esthetische elementen, houdt interieurarchitecten zich meer bezig met de praktische aspecten van een kamer of kantoor, en hoe ze die ruimte het beste kunnen gebruiken.

Ook interessant

Interieur

Tips voor interieurdecoratieInterieurontwerp is eigenlijk de wetenschap en kunst om het interieur van een structuur te verbeteren om een ​​esthetisch ...

Lees verder

Binnenhuisarchitect

Interieur Designer - Hoe u de Juiste te KiezenHet kiezen van een binnenhuisarchitect moet de eerste stap in het maken van een belangrijke home improv ...

Lees verder

Interieuradvies

Nou ja, een deel van de taken die u misschien in staat zijn om jezelf te voltooien, zoals het schilderen van uw huis of het kopen van materialen, ver ...

Lees verder