Beveiligingsaudit

Het belang van het uitvoeren van een website-beveiligingsaudit

Een beveiligde website is een website die een beveiligingsaudit heeft ondergaan. Een regelmatige beveiligingsaudit stelt een organisatie in staat om de nieuwste bedreigingen voor te blijven en die risico's te identificeren en te beperken voordat ze uit de hand lopen.

Een uitgebreide beveiligingsaudit is in wezen de algehele beoordeling van de beveiliging van uw website, inclusief het voorkomen en detecteren van kwetsbaarheden. Een Varonis Security Assessment is een gratis evaluatie van 30 dagen die precies onthult waar uw meest gevoelige informatie gevaar loopt en die een helder licht werpt op andere potentiële aanvalsvectormogelijkheden. Een beveiligingsbeoordeling onthult ook gebieden waar u de beveiliging van uw website kunt verbeteren om deze vanuit alle hoeken te beschermen.

Uw beveiligingsbeoordeling biedt aanbevelingen voor het verbeteren van de beveiliging van uw website, evenals manieren om kwetsbaarheden te detecteren en op te lossen voordat ze de kans krijgen om de prestaties of integriteit van uw website te beïnvloeden. Enkele van de aanbevolen verbeterpunten zijn:

De Varonis-veiligheidsbeoordeling geeft niet alleen een gedetailleerd overzicht van de beveiliging van uw website, maar identificeert ook zwakke punten, kansen en manieren om de zwakke punten te verhelpen. Op de Varonis-website staat een uitgebreide lijst van alle kwetsbaarheden die in de beoordeling zijn geïdentificeerd. Alle kwetsbaarheden hebben een prioriteitsniveau. De ernstigste kwetsbaarheid wordt bijvoorbeeld beoordeeld met "Hoog".

De Varonis-veiligheidsbeoordeling geeft ook aanbevelingen om uw website van alle kanten te beschermen, niet alleen tegen hackers en bedreigingen van buitenaf. U wordt geadviseerd om uw beveiliging te upgraden en de voorgestelde oplossingen te implementeren als u dit nog niet doet.

Zodra u de kwetsbare delen van uw site heeft geïdentificeerd, moet u onmiddellijk stappen ondernemen om deze te verbeteren. Als uw meest gevoelige informatie bijvoorbeeld in een database is opgeslagen, moet u eerst alle databasesoftware bekijken en upgraden. Als de database die uw website host, met een wachtwoord is beveiligd, moet u nu de wachtwoorden op uw website wijzigen. Als de database die u gebruikt niet met een wachtwoord is beveiligd, moet u mogelijk een eigen wachtwoordsysteem ontwikkelen of een derde partij inhuren om dit voor u te doen.

Een ander ding waar u zich zo snel mogelijk op moet concentreren, is het upgraden van alle applicaties die u op uw website gebruikt. U moet er altijd voor zorgen dat uw website altijd op een beveiligde server draait en die is bijgewerkt met de nieuwste patches en updates.

Veel experts raden u aan om regelmatig een website-beveiligingsaudit uit te voeren om nieuwe kwetsbaarheden te detecteren en deze onmiddellijk te patchen, zodat uw website veilig blijft, wat er ook gebeurt in de wereld. Dit geldt met name voor websites die vaak worden gebruikt en waar een groot aantal gebruikers toegang toe heeft.

Voordat u begint met het uitvoeren van een beveiligingsbeoordeling, moet u eerst uw site beoordelen. Als er gebieden zijn waar u mogelijk verbeteringen nodig hebt, kijk dan naar deze gebieden en bepaal welke delen van de site het meest kwetsbaar zijn, en begin vervolgens met het uitvoeren van uw eigen website-beveiligingsaudit.

De Varonis-website biedt ook een online tool die u kunt gebruiken om de beveiligingsaudit van uw website uit te voeren. Het enige dat u hoeft te doen, is een paar details invoeren en de tool analyseert uw website en geeft u aanbevelingen en stappen die u kunt nemen om eventuele geïdentificeerde problemen op te lossen.

Een website-beveiligingsaudit is belangrijk omdat het helpt om de veiligheid van uw website te bewaken. U kunt de Varonis-tool gebruiken om snel alle gebieden te identificeren die onmiddellijke aandacht nodig hebben. zodat u geen tijd of geld verspilt aan het repareren van dingen die echt niet hoeven te worden opgelost.

Een website-beveiligingsaudit is vaak de beste optie omdat deze kan helpen bij het identificeren van mogelijke beveiligingsrisico's die niet worden opgemerkt tijdens het ontwerp en de ontwikkeling van uw website. U kunt ook wijzigingen aanbrengen in het ontwerp en de implementatie van uw website om het te verbeteren zonder de kosten van een volledig ontwerp- en ontwikkelingsproject.

Ook interessant

Website beveiliging

Dit type spyware kan gevoelige informatie over uw surfgedrag verzamelen en opslaan, waaronder welke webpagina's u bezoekt, wanneer u ze bezoekt, hoe ...

Lees verder

Databeveiliging Interne Netwerk

Veel van deze toepassingen zijn ook klantgericht en geeft gebruikers de mogelijkheid om te bepalen hoeveel toegang die zij willen verlenen aan een an ...

Lees verder

Databeveiliging Online

De Belangrijkste Tips Voor Veiligheid Op Het InternetDe beveiliging van gegevens van online bedrijven is van het allergrootste belang. De grootste bed ...

Lees verder