Bouw over: Isolair Onderdak

Bij renovaties of nieuwbouw is het belangrijk om de juiste keuze te maken voor de materialen en de opbouw van het dak. Een onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch van groot belang is, is het dakonderdak. Een goed onderdak zorgt voor immersie voor een goede waterdichtheid en verlengt de werking van het dak. Een van de opties die de laatste jaren steeds meer aan populaire wint, is het Isolair onderdak. In deze tekst zullen er dieper worden ingegaan op de eigenschappen en voordelen van dit type onderdak.

Wat is Isolair onderdak?

Het Isolair onderdak is een innovatief systeem ontwikkeld door de Belgische firma Isola nv. Het bestaat uit een onderdakfolie die aan de onderkant is voorzien van een dubbele microgeperforeerde aluminiumlaag en aan de bovenkant van een waterdicht membraan. Het deel tussen deze twee lagen is gevuld met een isolatie van 50mm PIR.

Het grootste voordeel van deze vorm van dakonderdak is dat het een krachtige structuur heeft waardoor het dak wind- en luchtdicht is. Het Isolair onderdak kan ook gebruikt worden als tijdelijk dak tijdens de bouwfase van een project. Een ander voordeel is dat het snel en eenvoudig te plaatsen is, wat zeker ook positief is voor de kosten.

Isolair onderdak als warm onderdak

Bij het Isolair onderdak is bewust gekozen voor de isolatielaag aan de onderkant van het onderdak te plaatsen, als warm onderdak. Dat heeft verschillende voordelen. Tien eerste pogingen het Isolair onderdak zo een klimaat waar onder meer schimmels en houtrot geen kans krijgen. Bovendien is er sprake van een betere isolatiewaarde omdat de isolatielaag zich aan de warme kant van het dak bevindt.

Daarnaast zorgt het warme onderdak ervoor dat de ruimte onder het dak niet tegen de natuurlijke omgeving aan hoeft te verwarmen, waardoor kosten worden bespaard en de leefkwaliteit wordt vergroot.

Voordelen van Isolair onderdak

Het Isolair onderdak biedt heel wat voordelen op vlak van duurzaamheid en gebruiksgemak. We lijsten de belangrijkste voordelen hieronder op.

Lange bediening

Omdat het Isolair onderdak een krachtige structuur heeft en bestand is tegen alle weersomstandigheden, heeft het een heel lange werking. Het onderdak is bovendien recycleerbaar waardoor het een duurzame keuze is.

Geoptimaliseerde energierendement

Het warme onderdak zorgt niet alleen voor een betere isolatiewaarde van het dak, maar verhoogt ook de energie-efficiëntie van het gebouw. De kostenbesparing die dit oplevert, maakt het Isolair onderdak tot een slanke investering.

Waterdicht en dampopen

Een lek dak kan grote schade veroorzaken en tot extra kosten leiden. Door te kiezen voor een Isolair onderdak, dat waterdicht is, voorkomt u problemen. Bovendien is het Isolair onderdak dampopen waardoor het vocht uit de dakopbouw wordt geëvacueerd, wat de prestaties van uw dak verlengd.

Snelle en eenvoudige plaatsing

Het plaatsen van een Isolair onderdak is een eenvoudige en snelle klus. Het grote formaat van de Isolairplaat, die beschikbaar is in verschillende maten, zorgt ervoor dat het Isolair onderdak gemakkelijk en snel geplaatst kan worden.

Veelzijdigheid van Isolair onderdak

Het Isolair onderdak is geschikt voor verschillende soorten daken en dakbedekkingsmaterialen, waardoor het veelzijdig inzetbaar is. Het kan worden gebruikt als dakisolatie bij zowel platte als hellende daken, maar kan ook dienst doen als tijdelijke dakbedekking.

Een ander interessant toepassingsdomein is de renovatie van oude gebouwen. Het Isolair onderdak kan op de bestaande constructie worden geplaatst, waardoor er op een eenvoudige manier isolatie en een waterdichte laag wordt toegevoegd.

Isolair Onderdak is milieubewust

Het Isolair onderdak is ook een duurzame keuze op ecologisch vlak. Het is namelijk volledig recyclebaar. Bovendien is het 50mm PIR-materiaal van basf dat Isola gebruikt, vrij van HCFK's en FKG's. Dit betekent dat er geen giftige gassen vrijkomen tijdens de productie van de Isolair onderdakplaten. Hiermee ondersteunt het Isolair onderdak bij tot een gezond leefmilieu.

Isolair onderdak: de prijs

Wie benieuwd is naar de prijs van het Isolair onderdak zal aangenaam verrast zijn. Hoewel het Isolair onderdak in vergelijking met andere dakonderdakmaterialen relatief nieuw is, is het prijsverschil niet groot. Bovendien moet er worden rekening gehouden met de extra voordelen die het Isolair onderdak biedt, waardoor het een zeer goede investering kan zijn.

Conclusie

Het Isolair onderdak is een innovatieve en duurzame keuze voor wie op zoek is naar een goed waterdicht en geïsoleerd dakonderdak. Het biedt heel wat voordelen, onder meer op vlak van efficiënteheid, plaatsingsgemak, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bovendien is de prijs van het Isolair zeer onderdakbestendig en is het veelzijdig inzetbaar. Isola heeft met het Isolair onderdak dan ook een ijzersterk product op de markt gebracht dat zowel voor nieuwbouw als renovatie interessant is.

Ook interessant

Bouw

Bouw en plaatsen: het belang van goede hoofd- en tussenkoppen IntroductieBouw en plaatsen zijn essentiële aspecten van elk project. Of het nu gaat om ...

Lees verder

Bouwafwerking

BouwafwerkingBouwen en verbouwen zijn werkzaamheden die vaak gepaard gaan met diverse afwerkingswerkzaamheden. Of u nu een huis gaat bouwen of bouwen ...

Lees verder

Bouwmaterialen

Bouwmaterialen: Alles wat je moet weten over het kiezen van de beste optiesBouwmaterialen zijn van vitaal belang voor iedereen die werkt aan een bouwp ...

Lees verder

Bouw

Interessante links