Trouwkleed: tips voor het vinden van de perfecte jurk

Je trouwdag is een van de belangrijkste momenten van je leven. Uiteraard zal je er dan ook perfect te zien zijn. Een van de essentiële onderdelen van je trouwoutfit is het trouwkleed. Maar hoe vind je de juiste jurk? Hier zijn enkele tips!

Begin op tijd

Misschien wel de belangrijkste tip: begin op tijd met het zoeken naar je trouwkleed. Het vinden van de perfecte jurk kan veel tijd kosten. Daarom wordt het aanbevolen om zeker 9 maanden op voorhand te beginnen. Op die manier kun je alle opties bekijken, meerdere afspraken maken en voldoende tijd nemen om de juiste beslissing te nemen.

Verken verschillende stijlen

Er bestaan ​​heel wat verschillende stijlen trouwjurken. Van klassieke lange jurken tot moderne korte jurken. Het is belangrijk om verschillende stijlen te verkennen om te zien wat jou het beste verleden is. Je kunt op Pinterest, Instagram of op trouwjurkenwebsites inspiratie opdoen. Maak een bord aan al je favoriete jurken om te bewaren en noteer wat je mooi vindt aan elke jurk.

Kies de juiste kleur en silhouet

Er zijn oneindig veel kleuren en silhouetten om uit te kiezen. Kleuren als ivoor en gebroken wit zijn het populairst, maar er zijn ook trouwjurken in andere kleuren zoals blush, zilver en goud. Het silhouet van je trouwkleed is ook belangrijk. Het moet passen bij jouw lichaamstype. Ben je bijvoorbeeld klein en tenger? Dan is een A-lijn jurk een goede optie. Ben je groter en dunner? Dan kan je een nauw aansluitende jurk overwegen.

Houd rekening met het thema en de locatie

Het thema en de locatie van jouw bruiloft kunnen invloed hebben op de keuze van jouw trouwkleed. Trouw je op het strand? Dan kun je voor een luchtigere jurk kiezen. Ga je voor een winterhuwelijk? Dan kan een jurk met mouwen en een hoog gesloten halslijn warmer zijn. Houd ook rekening met de kleuren en stijl van je thema. Een bohemian trouwjurk is bijvoorbeeld niet geschikt voor een zwarte-tie bruiloft.

Laat je adviseren door een professional

Hoewel je misschien al een goed idee hebt van wat je zoekt, kan een professional helpen om de perfecte jurk te vinden. Zij hebben meer ervaring en kennen de laatste trends. Zij kunnen jou ook helpen bij het kiezen van een stijl die past bij jouw lichaamstype en jouw persoonlijkheid. Maak een afspraak bij een bruidsmodezaak en neem jouw inspiratiebord mee!

Plan meerdere pasafspraken

Het kan zelfs duren om de perfecte jurk te vinden. Daarom wordt het aanbevolen om meerdere pasafspraken te plannen. Op die manier heb je voldoende tijd om twee tot drie jurken per afspraak te passen en om de juiste beslissing te maken. Zorg ervoor dat de afspraken ook op verschillende dagen vallen. Op die manier heb je telkens een frisse en heldere kijk op de jurken die je verleden.

Overweeg een aanpassing op maat

Als je jouw trouwkleed hebt gevonden, maar er ontbreekt nog iets, overweeg dan om een ​​aanpassing op maat te laten maken. Misschien is de jurk te lang, of wil je er mouwen aan toevoegen. Bespreek de mogelijkheden met de bruidsmodezaak of zoek een gespecialiseerd atelier in jouw omgeving. Hou er wel rekening mee dat zo'n aanpassing extra is met zich meebrengen.

Zoeken naar het perfecte trouwkleed kan, net zoals het organiseren van een huwelijk, veel tijd kosten. Begin op tijd, ga op zoek naar verschillende stijlen en kleuren, en laat je adviseren door een professional. Plan meerdere pasafspraken in en overweeg een aanpassing op maat om de juiste jurk te vinden voor jouw grote dag!

Ook interessant

Trouwkleding

TrouwkledingOp je trouwdag zal je er op en top uitzien. Van top tot tiener in de perfecte kleding die bij je verleden en je persoonlijkheid blijft. De ...

Lees verder

Bruidsjurk

BruidsjurkEen bruidsjurk is zonder twijfel een van de belangrijkste kledingstukken die een vrouw ooit zal dragen. Het is de jurk die ze zal dragen tij ...

Lees verder

Bruidsjurken

Bruidsjurken: De belangrijkste keuze voor Jouw Grote DagBruidsjurken zijn misschien wel de belangrijkste keuze die je zal maken voor jouw grote dag. ...

Lees verder